Reflexii in timp

Stimabililor, nu etichetati daca nu intelegeti!

Leave a comment


Mi-e din ce in ce mai clar ca diminetile din toiul verii nu sunt prea prietenoase! Ori alergi dupa tramvai si te inghesui in nenorocirea aia cu un singur vagon, desprinsa parca dintr-un film de groaza (noroc ca lumea nu il prea baga in seama pe primarul general si nu circula doar cu transportul in comun – altfel ar fi dezastru la propriu!). Ori incerci sa iti revii dupa o noapte nedormita din cauza caldurii insuportabile din cutiuta de chibrituri cu care te mandresti si o alinti “casuta draga”! ori – cum a fost cazul in aceasta dimineata  – te prost-dispun comentariile unor stimabili care poate n-au avut somn, sau poate nu au altceva de facut la prima ora decat sa isi critice odraslele (ale lor ori ale altora, nu prea mi-a fost clar!).

Grabita fiind, nu i-am vazut. Doua siluete, gesticuland in mijlocul trotuarului. Hm! Obisnuita cu astfel de obstacole, am ocolit usor si mi-am continuat drumul spre statia de tramvai. In schimb i-am auzit:

“dom’ne cand ii vad pe cretinoizii astia mici ca se bat in tablete…i-am zis, ba, telefonul e pentru vorbit, baaaaa…”

A fost suficient cat sa ma intristez! Am intors capul si i-am vazut. Doi domni in prag de pensie…sau poate pensionari “anticipati” – dar atat de violenti in limbaj. Nu stiu despre cine vorbeau…atat ca m-a durut faptul ca au pus o eticheta unei intregi generatii… e drept ca si tinerii de azi s-au transformat in mici robotei, mufati la propriu la table sau smart-uri (ei,nu masina, telefonul !!!)…e clar ca nu folosesc – sau poate nu multi dintre ei ! – aceste « masinarii » in scop educativ…dar nici pe net nu gasesti numai lucruri bune si utile ! Iar tinerii de azi isi expun cu atata usurinta viata – scolara, liceala, profesionala, sentimentala, intima (of doamne, uneori prea intima) pe facebook, pe net, pe retele, pe ici pe colo, de parca pe toti i-a lovit boala numita « exhibitionism »…dar asta e moda acum ! nu ne mai batem in sabii sau pistoale, nici macar in integrale…ne batem in poze si « stari actualizate » !

Dar chiar sa-i faci cretinoizi, mi se pare exagerat si de prost gust! sa nu uitam ca printre tinerii de azi sunt multi oameni de valoare in formare, talente adevarate, latente sau descoperite, castigatori de concursuri si olimpiade…

E vorba de progres, stimabililor ! sa fi uitat oare ca si voi ati rupt tiparele vremii voastre, fiind hipioti, purtand plete cand regula comunista spunea ca trebuie sa fiti tunsi militareste ! sau poate chiar ati in pas cu moda comunista, fluturand steagul rosu in multimea defilanda pe stadionul 23 august… si nu cred ca « stimabilii » de atunci v-au facut cretinoizi !

Iar daca nu intelegeti moda care – cu siguranta- va trece, nu judecati !  Incercati sa  zambiti si sa sperati ca totul va fi bine! Iar viata chiar e frumoasa si nu merita sa o improscati cu noroi chiar de la prima ora a diminetii !

 

Author: Mih

Ma incapatanez sa caut frumusetea in orice om, in orice lucru, in orice imprejurare. Cu orice pret.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s