Reflexii in timp

Happy Iced Tea Day!!!!

Leave a comment


In fiecare an, in 10 iunie, oamenii sarbatoresc ziua ceaiului cu gheata! Sau ceaiului rece ca gheata? Dar cine mai este atent la nuante, atunci cand deja “aisti” a intrat deja in limba romana, fiind adopat de toata lumea…cu siguranta, multi romani stiu ce inseamna iced tea. Au auzit macar, daca nu chiar au savurat…

La inceputul verii deci, cum va spuneam, oamenii i-au dedicat o zi licorii minunat de racoritoare mai ales in serile de dupa munca, cand relaxat, la o terasa bei un iced tea…multi beau bere rece…dar nu stiu probabil ca nu e foarte indicat sa bei bere rece pe canicula…se fac cica niste combinatii, reactii chimice sau asa ceva, iti cresc tensiunea si ritmul cardiac…e drept ca si daca bei un ceai fierbite, tot te racoresti (zic unii!!!) mai mult decat daca bei un iced tea. Ma rog, depinde de perceptia si gustul fiecaruia dintre noi!

Se pare ca ceaiul rece a fost “inventat” din greseala. Sau poate de nevoie. Sau cine stie poate de un geniu in marketing. Prin 1904, la un targ din St. Louis unde producatori de ceai din toata lumea veneau sa isi vanda produsele, unul dintre ei oferea ceai fierbinte tuturor vizitatorilor – reclama, ce mai, stiti cum e…sampling!!! Numai ca o caldura neobisnuita s-a asternut peste oras si nimeni nu a mai venit sa guste din ceaiul lui fierbinte! Exasperat, comerciantul a trantit in graba cateva cuburi de gheata in ceaiul fierbite…succesul nu a intarziat sa apara, devenind repede o bautura adoptata de multa lumea si chiar produsa in serie de marii producatori de bauturi racoritoare!

Adevarul e ca, pe langa Coca Cola (stiti voi, cea cu “always Coca Cola” 🙂 ), Iced Tea este simbolul celei mai cunoscute bauturi racoritoare asociata cu zapuseala verii! Relaxant, gustos, racoritor, invitatie la reverie si placerea gustului intens… spuneti drept, nu vi s-a facut pofta de un Iced Tea?

Ce e frumos la Iced Tea este ca poti sa il faci din diverse arome…si poti sa il amesteci chiar si cu alte bauturi …obtinand niste racoritoare care sa te ajute sa treci cu bine de zilele fierbinti…cel mai cunoscut amestec cu Iced Tea se cheama “Arnold Palmer” care are in compozitie jumatate Iced Tea si jumatate limonada…si probabil nelipsita frunza de menta proaspata…

Cu zahar sau fara zahar, cumparat de la supermarket sau facut de tine acasa, eu zic ca merita sa il sarbatorim azi pe ICED TEA, intr-un pahar rece de la frigider cu orice aroma de ceai va place, alaturi, bineinteles, de cei dragi!

Iar celebrarea poate continua, zi de zi, pana la finalul acestei veri care se anunta caniculara!!!!

ice tea

Author: Mih

Ma incapatanez sa caut frumusetea in orice om, in orice lucru, in orice imprejurare. Cu orice pret.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s